• خانه
  • بیمه‌های اموال
  • بیمه‌های مسئولیت
  • بیمه‌های اشخاص
  • خودرو
  • بلاگ

هیچ کس دوست ندارد تصادف کند اما کمتر راننده‌ای را پیدا می‌کنید که تجربه تصادف نداشته باشد. بهترین راه علاج واقعه قبل از وقوع است و باید برای آن روز خودمان را آماده کنیم. پس ببینیم آیا برای آن روز آماده هستید؟

شرایط تصادف را در دو حالت کلی بررسی می‌کنیم:

اگر فکر می‌کنید مقصرید

اگر فکر می‌کنید مقصر حادثه‌اید و باید به طرف مقابل خسارت بدهید اصلاً نگران نباشید. آرامش خودتان را حفظ کنید و به آرامی از خودرو پیاده شوید. به طرف مقابل بفهمانید که تقصیرتان را قبول دارید و نیازی به بحث و مجادله نیست. حتماً به پلیس راهنمایی و رانندگی (۱۱۰) زنگ بزنید و تصادف را به آن‌ها گزارش بدهید. بعد از آمدن مأمور راهنمایی و رانندگی، اگر او نیز تقصیر شما را تأیید کرد، ممکن است به شما کروکی تصادف بدهد، ممکن است به شما تنها یک برگه گزارش بدهد و یا ممکن است هیچ کدام را انجام ندهد. 

اگر هرکدام از شرایط زیر را داشته باشید مأمور پلیس موظف است به شما کروکی بدهد، در غیر این صورت یا به یک برگه گزارش اکتفا می‌کند و یا اگر تصادف جزئی بود به شرکت بیمه هدایتتان می‌کند:

  • تصادف خسارت بدنی داشته باشد.
  • یکی از طرفین تصادف خودروی سواری نباشد. (موتورسیکلت، اتوبوس یا کامیون باشد)
  • شرح تصادف غیرعادی باشد (مثلاً خودروی مقصر دنده عقب رفته باشد یا دو خودرو شاخ به شاخ برخورد کرده باشند.)
  • بیش از یک خودرو در تصادف آسیب دیده باشند. یا به اموال غیرمنقول شخصی یا عمومی خسارت وارد شده باشد.
  • یکی از راننده‌ها گواهینامه یا بیمه شخص ثالث نداشته باشد.
  • مجموع خسارت‌های واردشده بیش از ۲۰ میلیون تومان باشد.

اگر مأمور پلیس به شخص زیان‌دیده کروکی داد، دیگر نیازی به مبادله مدارک نیست و آن شخص می‌تواند با مراجعه به شرکت بیمه خسارتش را دریافت کند.

اما اگر شرایط تصادف به گونه‌ای بود که نیازی به دریافت کروکی نبود، شما می‌توانید ضمن مبادله مدارک (کارت ماشین و گواهینامه) با شماره خسارت سیار اداره بیمه تماس بگیرید (شماره خسارت سیار بیمه ایران ۰۹۶۶۸ است) یا بالاتفاق هر دو خودرو به همراه هر دو راننده به یکی از مراکز خسارت بیمه ایران مراجعه بفرمایید.

اگر فکر می‌کنید تقصیری ندارید

این وضعیت را باید به دو حالت تقسیم کرد. زیرا تفاوت این دو با هم بسیار مهم و گاه سرنوشت‌ساز است:

اگر طرف مقابل نیز ادعا می‌کرد تقصیری ندارد

خوب اختلاف‌ها شروع شد. زیرا هر دو طرف ادعا می‌کنید زیان‌دیده‌اید و حالا نفر سومی باید بین شما قضاوت کند. اولین و مهم‌ترین کار این است که خونسرد باشید و با خشم و رفتار غیرمعمول طرف مقابل از موضع خود کوتاه نیایید. بلافاصله با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرید تا مأمور راهنمایی و رانندگی در صحنه حاضر شود. در اینجا لازم است پیشنهاد کنم از صحنه تصادف چند عکس و فیلم تهیه کنید و سپس اگر خودرویتان مسیر ترافیک را مسدود کرده است آن را جابجا کنید تا با جریمه سد مسیر مواجه نشوید. مأمور راهنمایی و رانندگی صحنه را بررسی می‌کند و نهایتاً درصدی از تقصیر را متوجه شما و درصدی را متوجه طرف مقابل می‌کند. مثلاً ممکن است نظر او این باشد که هر دو خودرو به میزان ۵۰٪ مقصر حادثه‌اند.

حال اگر با رأی مأمور راهنمایی و رانندگی موافقید که هیچ، اما اگر با او اختلاف نظر دارید حتماً از ایشان درخواست کروکی غیرسازشی بکنید تا پرونده از مسیر قضایی ادامه پیدا کند و کارشناس رسمی دادگستری نظر نهایی خود را ارائه دهد.

اگر طرف مقابل تقصیر خود را قبول داشت

خوب حالا بخت با شما کمی بیشتر یار است. در این حالت اگر طرف مقابل پیشنهاد داد که خسارت را خودش تماماً می‌پردازد و نیازی به مراجعه به شرکت بیمه نیست به هیچ عنوان زیر بار نروید. با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرید و رضایت را بگذارید در مرحله آخر، یعنی دریافت خسارت از شرکت بیمه. زیرا با این روش راننده مقصر نمی‌تواند فردا از زیر بار مسئولیت خود شانه خانه کند.

خلاصه بعد از اینکه با پلیس ۱۱۰ تماس گرفتید با خسارت سیار شرکت بیمه مقصر حادثه نیز تماس بگیرید (۰۹۶۶۸ برای بیمه ایران) تا در اسرع وقت به پرونده شما رسیدگی شود.

بیمه ایران نمایندگی 20780


ساعت کاری :

شنبه تا پنجشنبه از 8 الی 20

ارتباط با ما


02122603954

09122581101

mosenazadeh@gmail.com

  تهران، خیابان شریعتی ، بالاتر از دولت ، خیابان خاقانی

 خیابان عطاری‌ مقدم جنوبی  پلاک ۴ ،  برج نگین زرگنده

مجوز ها


 

 تمامی حقوق این سایت متعلق به شرکت بیمه ایران می باشد.

قدرت گرفته از کاربلد